Wellness Hotel Siófok

Balaton – Siófok

Ezekre fontos odafigyelni az apartmanok bérlésekor

apartmanok 4

Az apartmanok esetében is igaz az, hogy a helyszínen személyesen lehet kibérelni, telefonon vagy interneten pedig előre le kell foglalni, mind bármely más szállás esetében. Sok dologra oda kell figyelni az apartmanok bérlésekor, az ár függ a felszereltségtől, a nagyságtól és a szezontól.

  • Fontos betartani a szabályokat, például azokat is, amelyek a maximális létszámra vonatkoznak! Az apartmanok befogadóképessége mindig meg van adva, nem szabad túllépni ezt a limitet. Az apartmanok általában fel vannak szerelve pótággyal is, így az egyszobás apartmanok esetében egy 1 gyermekes család, azaz 3 fő bőven elfér. Két-három szobást érdemes bérelni, ha több gyermekről van szó.
  • A kiválasztott apartmanok felszereltségéről fontos érdeklődni! Az apartmanok felszereltsége egyáltalán nem mindegy, előfordulhat, hogy étkezéshez és főzéshez szükséges eszközöket nem találunk, amíg hűtőszekrényt és tűzhelyet igen. Az apartmanok kényelmi szempontjaihoz hozzá tartoznak még a törölközők, melyek méret és darabszáma is fontos, a takarókhoz és párnákhoz szükséges ágyneműt biztosítják-e. Az apartmanok valamelyik elérhetőségén nem árt tájékozódni előzetesen ezekről a tényezőkről.
  • Az apartmanok többletköltségekkel járhatnak, számoljunk velük előre! Az apartmanok egy részénél lehetőség van az extra szolgáltatásokat is igénybe venni, mint például a takarítás, kerékpárkölcsönzés, medencehasználat és szaunahasználat.
  • Az apartmanok egyedi szolgáltatásairól is érdemes tájékozódni! Találkozhatunk mozgássérültek részére berendezett és kialakított apartmanok esetével is, amennyiben arra szükség van. Nem árt bővebben tájékozódni az ilyen apartmanok részleteiről. Sokszor bérelhetők olyan apartmanok is, melyek fedett udvarral és parkolóval is rendelkeznek.
  • Amennyiben az apartmanok igénybevételét kisgyerekkel vagy kisbabával kívánjuk megtenni, szükséges a megfelelő felszerelésről gondoskodni! Ez azért is fontos, mert etetőszék vagy összecsukható kiságy nem tartozik az apartmanok alapfelszereltségéhez. Az apartmanok biztosíthatják ezeket számunkra, amennyiben gyermekbarát apartmanok egyikében kíván a vendég megszállni.
  • Az apartmanok átnézése rendkívül fontos, érdemes szétnézni! Nem árt az átvételkor ellenőrizni az áram és a víz megfelelő működését, az apartmanok állapotát. Amennyiben bármelyikkel is probléma van, szükséges a tulajdonos figyelmét felhívni rá, így az apartmanok átadásakor felmerülő kellemetlenségeket el lehet kerülni.
  • Az apartmanok használata legyen rendeltetésszerű! Az apartmanok használatára vonatkozó kitételeket meg lehet találni annak házirendjében, amelyet általában az apartmanok belső terében vagy annak átvételekor lehet elolvasni. Az okozott károkat meg kell térítenie a vendégnek, ha az apartmanok nem rendeltetésszerűen vannak használva.