Wellness Hotel Siófok

Balaton – Siófok

Néhány jó tanács egy családi wellness esetére

wellness család gyerekFontos, hogy egy családi wellness hétvége mindig kiválóan teljen el, ezért néhány jó tanáccsal szeretnénk szolgálni. Ahogy elmúlik a nyár, a jó idő, elkezdődik egy családban az iskolaszezon vagy esetleg a bölcsőde, az óvoda, nem árt elkezdeni programokat tervezni a kimozduláshoz a családdal, hiszen már nem lehet a strandra kimenni és nincs jó idő. Napjainkban szerencsére egy wellness szállodába utazás egy hétvégére már egyáltalán nem számít nagy úri dolognak, ezért a wellness ajánlatok széles választéka található meg mindenhol.

A családi wellness esetében mielőtt nekivágnánk a pihentető hétvégének vagy kirándulásnak, több dologra is fontos odafigyelni. Az egyik legfontosabb, amely szinte minden család esetében gyakori hiba szokott lenni, hogy mindent magukkal akarnak vinni, ezt el kell felejteni. Tulajdonképpen minden wellness szálloda és panzió tud biztosítani babaágyat a vendégeinek, valamint babaszéket az étkezésekhez. Amennyiben nem busszal vagy vonattal közelítjük meg a wellness szállodát, hanem például személyautóval, a gyerek összes játékát akkor sem érdemes bepakolni, hiszen egy wellness hétvége csak néhány nap szokott lenni, ezért néhány játék is teljes mértékben elég lesz, főleg ha medence is található a wellness szállodában.

Ilyen esetben viszont fontos a vízi védelem, ezért karúszó és úszógumi mindenképpen szükséges a gyereknek. Arra is fontos odafigyelni, hogy ne olyan legyen a wellness szálloda, amelyben kizárólag termálfürdő található meg, hiszen akkor az idősebb vendégek ellenszenvét hamar kivívhatja a gyerek az ugrálással és fröcsköléssel. Fontos, hogy a wellness hétvégét ténylegesen a pihenéssel próbáljuk eltölteni, szóljon kizárólag a családról az egész wellness hétvége vagy kirándulás. A mobiltelefont érdemes kikapcsolni, a laptopot pedig el sem kell vinni magunkkal a wellness hétvégére, hiszen minden ember megérdemel annyi pihenést, hogy kiélvezze azt az időt, amit nem kell takarítással, mosással, főzéssel és munkával tölteni. Ezt természetesen egyértelműen tudatosítani kell magunkban, kikapcsolódhatunk, kiszolgálnak mások, anélkül, hogy lelkiismeret furdalást kellene éreznünk miatta. Minden ember csak akkor élvezi leginkább a wellness adta pihenést és kikapcsolódást, ha nem stresszel. A wellness hétvége alatt érdemes okosan pihenni, hiszen nem tehetjük meg mindig.